RENDELKEZŐ  NYILATKOZAT
A   BEFIZETETT  ADÓ   EGY  SZÁZALÉKÁRÓL


            Kedves Unitárius és Támogató Testvérünk!

             Hálás köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak, akik az elmúlt években személyi jövedelemadójuk 1%-át egyházunknak ajánlották fel. Amennyiben továbbra is adója 1/%-át egyházunknak kívánja felajánlani, akkor az egyház nevét és technikai számát kell a nyilatkozaton feltüntetnie, az alábbiak szerint:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

0

2

0

0

Magyar Unitárius Egyház
Magyarországi Egyházkerülete

 

Továbbá, a második 1% felajánlható az Unitárius Alapítványnak az alábbiak szerint:

A kedvezményezett adószáma:

1

8

0

5

2

4

5

9

-

1

-

4

1

Unitárius Alapítvány

 

 

A Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete a Magyarországon működő 11 unitárius egyházközség hitéleti és közösségi feladatainak ellátására használja fel a személyi adóból hozzá befolyó összegeket, különösen a lelkészek javadalmazására és az egyházközségek dologi költségeinek finanszírozására.

Adója 1%-ának a Magyar Unitárius Egyház részére történő felajánlásán kívül azt is tisztelettel kérjük, hogy adófizető családtagjai, barátai, ismerősei figyelmét is hívja fel és bátorítsa őket arra, hogy az SZJA 1%-át magyarországi unitárius egyházi szervezet részére ajánlják fel. Akkor is rendelkezzen, ha nem vonnak le adót, mert a felajánlások száma is fontos és számít!

FONTOS: Módosult az egyházaknak az szja-ból felajánlható 1 százalékot érintő eljárásrend, így a keddet - 2018. január 2. - követően történő rendelkezés esetén az adó 1 százalékát automatikusan elutalja a NAV a kedvezményezett egyháznak minden évben mindaddig, amíg a nyilatkozatot vissza nem vonja a felajánló.  Az adózónak elég lenne egyszer nyilatkozni a támogatandó egyházról, azt az adóhatóság minden évben prolongálná - mindaddig míg az adózó vissza nem vonja a rendelkező nyilatkozatot. Forrás:  https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/szja_1_szazalek_balog_zoltan_atirna_a_szabalyokat.649885.html

Előre is köszönjük támogatását, amellyel hozzájárul a kárpát-medencei unitárius közösség jövőjének építéséhez, tevékenységének fejlődéséhez, értékeinek gyarapításához.

Hálás tisztelettel és üdvözlettel,

A Magyar Unitárius Egyház
Magyarországi Egyházkerületének
elnöksége

Köszönjük!